Hoppa till innehåll
Hemester, bondesemester, bo på lantgård

Kom och bo med oss på Lilltorp

Upptäck och upplev en del av Sverige som du kanske inte provat på tidigare.

Lilltorp är ett gammalt Per Albin torp med tillhörande 3 hk mark, där större delen är skog. Vi brukar marken och odlar för självförsörjning, samt håller djur för både mat och arbete. På gården finns getter, grisar, får, ankor, kalkoner, gås, höns och bin.

Vi erbjuder ett nära värdskap, där du får ett personligt möte och erbjuds insikt i lantlivets gårdssysslor och alla aktiviteter. Du kommer få minnen för livet, lära dig nya saker och somna gott varje natt.

Platsen

Lilltorp ligger vackert i Lillterrsjö, Västernorrlands inland, geografiskt nästan i mitten av sverige både på bredden och på längden. Lillterrsjö är en liten by med ett 20-tal bofasta, beläget mitt emellan Ramsele och Junsele.

Boendet

Du tar med dig ditt eget boende. Slå upp ditt tält på gården eller ställ upp din husbil eller husvagn.

Maten

När du bor på Lilltorp så äter du alla måltider tillsammans med oss. Vi har första frukost, andra frukost, lunch och kvällsmål. Maten är en viktig del av gården om man ska orka arbeta. Maten görs främst på saker vi odlat själva eller köpt från andra bönder i vårt närområde. Vill du vara med i köket och hjälpa till med matlagningen får du självklart det.

Alla som bor på Lilltorp jobbar med oss på gården.

På Lilltorp får du insikt i ett självhushållande småbruk och du får erfarenheter och kunskaper för livet. Självklart kan du få testa på dina överlevnadskunskaper om du vill, genom att slå upp ditt tält i vår skog och se hur länge du klarar dig på egen hand.
Vi lever ett fysiskt liv där vi arbetar med kroppen, (eller med hantverksmässiga metoder, som vi så fint säger). Det gör att vi arbetar mer med handkraft än med maskiner.

Självklart får du chansen att åka iväg från gården också, och utforska närområdet om du vill det. Vill du dra dig tillbaka i din ”bubbla” så kan du göra det, alla har inte samma behov som andra av att vara sociala. Men vi räknar med att alla hjälper till med gårdssysslorna, utifrån sin egen förmåga.

Om du vill stanna en vecka eller tre bestämmer du själv, men oavsett så kommer du vara involverad i driften av vår gård. Att vistas utomhus är hälsogörande och att arbeta med djur är lugnande. Vi vet vilken skillnad det gör och hur det lugnar stressade själar. Kom hit och koppla av.

Ta med familjen och vännerna och upptäck vår svenska landsbygd.

Välkommen till Lilltorp

Boka din stund på Lilltorp här


Vad händer på Lilltorp under året?

Det händer alltid något på Lilltorp och det varierar så klart med årstiderna. Här kan ni se ungefär vad vi brukar göra under året.

Snöskottning, vedhuggning, elda rishögar, ta hand om djuren

Iordningställa växthuset för säsongen, ta hand om djuren

Förodling, växthuset, odlingsbäddar, ta hand om djuren

Förbereda åkern för sådd, så på friland, plantera ut försådd, ta hand om djuren

Ta hand om odlingarna, ta hand om djuren

Ta hand om odlingarna, börja skörda och förädla, ta hand om djuren

Ta hand om odlingarna, skörda och förädla, förbered för vintern, ta hand om djuren

Förbered för vintern i alla odlingar, städa ur växthus och bäddar, ta hand om djuren

ta hand om djuren

ta hand om djuren