Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Eloberoende – vad betyder det egentligen

Eloberoende – vad betyder det egentligen


Eloberoende – vad betyder det egentligen

Ni har säkert sett att vi på många ställen skriver att vi siktar på att bli så diesel- och eloberoende som möjligt men att vi vill leva det goda livet med.

Leva utan el – det är ju 1800tal och full Amish

Ja, det kan man tycka. Mattias håller definitivt inte med och Tess håller med lite grann. Tess vill inte släppa induktionsspisen med ugn där det går att kontrollera värmen på ett 10tal grader när.

Mattias skulle gärna slippa elspis, men varför?

Fundera på detta, om du kunde sänka din elförbrukning med 90% – hur mycket pengar innebär det?

Vi går också igenom var vi är elberoende på riktigt samt vad vi kan göra åt det. Som det är i dagsläget så kommer cirkulationspumpen sluta gå vid ett strömavbrott. Det gör att vi är utan varmvatten och utan värme i elementen.

Det gör iofs inte så mycket då vi har vatten från byalagets brunn och de pumparna är också beroende av el. Så blir vi utan el en längre stund är vi utan vatten. Detta måste åtgärdas.

Som alltid finns det massor av sätt att göra det på.

Saker vi pratar om i avsnittet är bland annat:
Greenely – en tjänst som gör att du kan se elförbrukning på timmen och jämföra dig med andra. Dock är det mycket reklam med för Greenelys andra tjänster (såsom el, solpaneler etc)
Ikea Sparsnäs – Det verkar som att IKEA slutat sälja dessa? Vi köpte våra för 99 kr styck när de var på extrapris. Sparsnäs är intressant för den visar din förbrukning i realtid. Sätter du igång spisen ”ploppar” det upp extra förbrukning direkt. Du är inte heller beroende av andra.

Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på Spotify, i Apple Podcast eller överallt annars där du hittar poddar. Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!

https://feeds.buzzsprout.com/664657.rssSmåbrukarpodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *