Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Enkla stekpannebrödet

Enkla stekpannebrödet

https://www.youtube.com/watch?v=9QU1WfybSu8

Ingredienser:

  • 250 ml varmt vatten
  • 1 matsked socker
  • 7 gram torrjäst
  • 450 gram mjöl
  • 30 ml vegetabilisk olja

Går så här:

  1. Häll 250 ml varmt vatten i en skål och blanda i 1 matsked socker och 7 gram torrjäst. Rör ordentligt.
  2. Täck med handduk i 10 min och låt jästen aktiveras
  3. Rör och häll i 1 tesked salt som du blandar ut. Tillsätt 450 g mjöl
  4. Rör om ordentligt och börja knåda i skålen. Tillsätt 30 ml vegetabilisk olja och knåda i skålen tills oljan är inarbetad i degen. Fortsätt knåda i skålen
  5. Ta ut degen ur skålen och knåda påbänk.
  6. Smörj skålen med lite olja och lägg i degen. Täck skålen med plastfilm och låt ståvarmti 40 min (1:a jäsningen).
  7. Knåda degen igen
  8. Dela brödet i 8 lika stora delar och rulla till små bollar
  9. Lägg bollarna i en torr, kall stekpanna. Lämna lite mellanrum så brödet kan resa sig. Täck och låt jäsa i 20 minuter (2a jäsningen)
  10. Stek brödet på låg värme i 15 minuter. Använd lock eller aluminiumfolie.
  11. Täck med bakplåtspapper och en lagom stor (täcker stekpannan) tallrik. Vänd upp o ner. Dra över brödet på papperet ned i stekpannan och stek (under lock/aluminiumfolie) i ytterligare tio minuter

Låt svalna, servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *