Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen

Bloggen

Workplace Design for Your Creative

Rhoncus urna neque viverra justo ultrices dui sapien eget. Cursus amet dictum sit amet justo donec enim. A lacus vestibulum sed arcu. Integer vitae justo eget magna. Massa placerat duis ultricies lacus. Why Is Readability Important To Writability? Suspendisse potenti nullam ac tortor vitae purus faucibus ornare. Tortor consequat id porta nibh venenatis cras sed. A erat nam at lectus. Lobortis scelerisque fermentum dui faucibus.… Läs mer »Workplace Design for Your Creative

10 Reasons Why I love the Beach Life

Rhoncus urna neque viverra justo ultrices dui sapien eget. Cursus amet dictum sit amet justo donec enim. A lacus vestibulum sed arcu. Integer vitae justo eget magna. Massa placerat duis ultricies lacus. Why Is Readability Important To Writability? Suspendisse potenti nullam ac tortor vitae purus faucibus ornare. Tortor consequat id porta nibh venenatis cras sed. A erat nam at lectus. Lobortis scelerisque fermentum dui faucibus.… Läs mer »10 Reasons Why I love the Beach Life

How to Get Rid of Dry Skin

Rhoncus urna neque viverra justo ultrices dui sapien eget. Cursus amet dictum sit amet justo donec enim. A lacus vestibulum sed arcu. Integer vitae justo eget magna. Massa placerat duis ultricies lacus. Why Is Readability Important To Writability? Suspendisse potenti nullam ac tortor vitae purus faucibus ornare. Tortor consequat id porta nibh venenatis cras sed. A erat nam at lectus. Lobortis scelerisque fermentum dui faucibus.… Läs mer »How to Get Rid of Dry Skin

White Dresses for Your Summer Days

Rhoncus urna neque viverra justo ultrices dui sapien eget. Cursus amet dictum sit amet justo donec enim. A lacus vestibulum sed arcu. Integer vitae justo eget magna. Massa placerat duis ultricies lacus. Why Is Readability Important To Writability? Suspendisse potenti nullam ac tortor vitae purus faucibus ornare. Tortor consequat id porta nibh venenatis cras sed. A erat nam at lectus. Lobortis scelerisque fermentum dui faucibus.… Läs mer »White Dresses for Your Summer Days

Gör din egen mozzarella

Att göra mozzarella går ganska fort. Och det är roligt! Egentligen borde det heta mezzyrella då det kan bli riktigt svettigt och stökigt i köket 🙂 Första gången du gör det så är det bra att göra på 10 liter mjölk, sedan är det bara att räkna om receptet efter mängden mjölk du har för dagen. Räkna med att du får ut cirka 10 procent… Läs mer »Gör din egen mozzarella

Håkan e rökt aka Tolarps Tuppgryta

Om du vill göra en enklare gryta så skippar du momenten med att nästan elda upp röken samt att röka köttet. Som alltid lagar vi all mat på vedspis och vi har bara kallvatten. Dagen innan Elda igång röken så att den blir varm och gosig. Skörda massor med kryddor som dill, Persilja, rädisblast etc och lägg i en burk. Efter lunch så stoppar du… Läs mer »Håkan e rökt aka Tolarps Tuppgryta

Så gör du syrat smör

Du gör smör på samma sätt som du gör syrat smör, förutom själva syrningsprocessen. Syra smöret För att syra smöret tillsätter du 4 msk filmjölk (60 ml) till 1 liter grädde och låter den stå i rumstemperatur över natten. Då har mjölksyrabakterierna jobbat och syrat grädden. Gör smör Att göra smör är en enkel process. Ta grädde och vispa. Först blir det grädde. Sedan händer… Läs mer »Så gör du syrat smör

Så gör du egen gårdsost

Ett bra sätt att ta hand om mjölken är att göra hårdost. Det här är grunden till en grynpipig ost som liknar många traditionella Svenska ostar såsom Prästost, Västerbotten, Vit Caprin och källarlagrad ost. Den kan ystas på ko, get eller fårmjölk eller olika kombinationer av ovan. Denna ost kan ha vildmögel, ympat mögel eller tvättad yta. Så gör du god gårdsost Börja med att… Läs mer »Så gör du egen gårdsost

Gör mesofil syrakultur

För att göra ost behöver du mjölksyrakultur Så här gör du en bra mesofil starter Värm mjölk till 90 grader och håll tempen i 10 min. Detta steriliserar mjölken. Kyl mjölken (i vattenbad) till 22 grader. Tillsätt 3-5 % filmjölk (så färsk som möjligt). Har du 1 liter mjölk tillsätter du 0.3-0.5 dl filmjölk. Räkna om så det passar din mjölkmängd. Låt stå i rumstemperatur… Läs mer »Gör mesofil syrakultur

Äppelmos

Äppelmos är busenkelt. 1kg äpplen (rensa ut kärnhuset) 1/2 dl vatten 1/2 dl socker Skär upp äpplena i bitar. Du kan ersätta sockret med honung. Honung är dubbelt så sött som honung! Koka upp och låt det koka ett tag Kör igenom äpplena med mixerstav eller mosa på annat sätt Det blev totalt 6 burkar på 2.5 kg äpplen Vill du så kan du smaksätta… Läs mer »Äppelmos