Lillterrsjödagen, en dag för återvändare, vänner och bekanta. Självklart är vi där!
Te och örtprojektet
Mattias har plockat svartvinbärs och rallarros blad som nu skall fermenteras, torkas och bli till te. Tess kommer också på sitt ”100 påsar te projekt” som hon påbörjat.
Uppdatering projekt halvera matbudgeten
Mattias märker nu de första konsekvenserna av projekt ”halvera matbudgeten”. Inga chips? Vafalls!
Stängslat om getterna
Getterna fick nytt bete och i samband med omstängslingen så var alla på fel sida stängslet. Längst bort av alla var sävliga lappbocken Humle som njöt i stora drag av att stå och kalasa på gröngräset.
Tina hembakt surdegsbröd
Att sälja surdegsbröd är knepigt. Det går ju att sälja på marknader och online, men risken är alltid att det blir stort svinn. Dessutom är logistiken kring surdeg lite komplicerad så det är inte ”bara” att sätta en deg.
Vi experimenterar nu med att tina fryst bröd för att se hur det blir och det verkar som att vi hittat ett sätt att få brödet att kännas nybakt, trotsatt det varit djupfryst.
Testa ägg om de är dåliga
Mattias funderar på att avslöja vampyrmyten att det går att testa ägg om de är dåliga i ett vattenbad. Du vet det där med att dåliga ägg flyter? Tess harett bättre sätt att hitta dåliga ägg.
Odla hampa
Vi funderar på att testa att odla industrihampa. Det finns många fördelar med industrihampa, men regler och lagstiftning är absurda. Vi får se helt enkelt.
Avslutningsdikten
//
”Det är inte lien som biter gräset
det är gräset som till sist
äter ner lien till en smal klinga utan stål
— nersövd till rost
sover den sen
i det övervuxna gräset.”
//
AFTONDIKT I REPRIS. Lennart Sjögren, ”Gräset”, ur samlingen ”Stockholms Central” (1980): https://litteraturbanken.se/författare/SjögrenL/titlar/StockholmsCentral/sida/68/etext.
Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.
Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare 🙂