https://www.youtube.com/watch?v=9QU1WfybSu8
Ingredienser:
- 250 ml varmt vatten
- 1 matsked socker
- 7 gram torrjäst
- 450 gram mjöl
- 30 ml vegetabilisk olja
Går så här:
- Häll 250 ml varmt vatten i en skål och blanda i 1 matsked socker och 7 gram torrjäst. Rör ordentligt.
- Täck med handduk i 10 min och låt jästen aktiveras
- Rör och häll i 1 tesked salt som du blandar ut. Tillsätt 450 g mjöl
- Rör om ordentligt och börja knåda i skålen. Tillsätt 30 ml vegetabilisk olja och knåda i skålen tills oljan är inarbetad i degen. Fortsätt knåda i skålen
- Ta ut degen ur skålen och knåda påbänk.
- Smörj skålen med lite olja och lägg i degen. Täck skålen med plastfilm och låt ståvarmti 40 min (1:a jäsningen).
- Knåda degen igen
- Dela brödet i 8 lika stora delar och rulla till små bollar
- Lägg bollarna i en torr, kall stekpanna. Lämna lite mellanrum så brödet kan resa sig. Täck och låt jäsa i 20 minuter (2a jäsningen)
- Stek brödet på låg värme i 15 minuter. Använd lock eller aluminiumfolie.
- Täck med bakplåtspapper och en lagom stor (täcker stekpannan) tallrik. Vänd upp o ner. Dra över brödet på papperet ned i stekpannan och stek (under lock/aluminiumfolie) i ytterligare tio minuter
Låt svalna, servera.