Att sätta upp en ny blogg

Och välja ett nytt namn
Photo by Matt Lamers on Unsplash

Man kan tro att det är enkelt att slänga upp en ny blogg, och det är det väl om man tänker bygga ut innehållet allt eftersom. Men om man vill ha lite innehåll redan från start så tar de tid att göra.

För mig är det viktigt att först hitta rätt tema

Temat som styr utseendet på hela webbplatsen tycker jag är superviktigt. En bra uppbyggd webbplats gör att man stannar kvar och vill läsa lite mer. Det underlättar att det är enkelt att sortera och hitta inlägg och det är viktigt att det inte är för plottrigt och stökigt. Då tappar man i alla fall mig som läsare snabbt.

Numer kommer de flesta bloggläsarna direkt in i artiklarna på webbplatsen från sökmotorerna.

Mattias Handley

Förut var det säkert viktigare med att saker skrevs i tidsmässig ordning. Man vill ju ha avsnitten i rätt ordning så att säga, för att få ett sammanhang. Numer skriver i alla fall Maken mer artiklar om olika ämnen vilket gör att vikten av den kronologiska ordningen inte är lika väsentlig.

Så vad vill jag ha sagt med det här?

Först och främst, VARMT VÄLKOMMEN till vår nya webbplats, blog eller vad det nu blir.

För det andra så har vi i och med detta DÖPT VÅRT HUS!

LILLTORP, PRECIS SOM BLOGGEN

Vi valde till sist nament Lilltorp på vårt torp. Adressen vi bor på är Lillterrsjövägen, i området Norra Lillterrsjö, så Lilltorp känner vi knyter an till adressen och platsen.

Tess
Det är nu det händer. Och nu. Och nu. Varför vänta på bättre tider? Lev varenda dag istället. Lev inte bara för nästa helg och nästa semester. Tänk efter. Vad vill DU egentligen göra? Jag tror på karma och lever som jag lär. Försöker ständigt bygga upp mitt karmakonto genom att förbättra mig själv. Be good - do good! Så här mitt i livet provar jag på något nytt igen. Tillsammans med Maken lämnar jag stadslivet och flyttar ut i skogen för att bli småbrukare. Jag vill bidra med min tid för att förbättra jorden där jag står. Jag älskar också bubbel, gärna i kombination med glitter och vänner. Det är lite världsligt kan tyckas, men det gör mig glad.