Att ställa fram en burk med inlagda svampar, chilisås eller hjortronsylt är ju superlyxigt. Men guldet blir till sand när etiketten ser ut som en uppspottad pappersmasseklump.
Har du funderat på varför det är så? På vissa burkar (som Krakus) lossnar etiketten direkt med lite varmvatten. Andra kräver timmars kokning, label off och spackelskrapa för att bli något rena.
Vet du varför det är så?
Det är lite intressant att vi (generaliserat) i vårt klimatsmartare leverne köper nya burkar för att lagra mat, istället för att använda gamla burkar.
Tess avslutar också med en intressant reflektion om hur exponeringen av varor i butik triggade köpbeteenden och hur det inte är så längre.
Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på Spotify, i Apple Podcast eller överallt annars där du hittar poddar.
Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!