Ärtsoppa med fläsk är en mättande och god soppa med ingredienser som kan odlas överallt i Sverige.
Tillvägagångssättet är enkelt: Ärtor som får ligga i blöt över natten, får sedan koka tillsammans med lök, grönsaksbuljong, vatten och timjan. Det blir en god ärtsoppa!
Allt går att odla hemma även för dig som odlar i liten skala.
Buljongen kokar du själv. När du har grönsaksrester fryser du in dem. När du har tillräckligt mycket så tinar du dem, fräs på hårt i en gryta. Häll på vatten och reducera till önskad konsistens.
Krydda så det smakar som du vill ha det, fast trippel så mycket. Buljongen skall ju vara smaksättare.
Fläsket då? Det heter ju ärtsoppa med fläsk?
Vi lyxade till det med rökt jaktsida. Dock så har vi sidfläsk i röken som vi kan använda nästa gång.
Odlar du själv så är det nästan noll kostnad per portion. Gör storkok och frys in så behöver du inte lägga tid på matlagning. Läs en bok eller gå kurs med tiden du sparar