Vi fortsätter traditionsenligt och glömmer vår bröllopsdag
Vår skola och våra fokusområden.
Uppgiften var att till nästa gång skriva en A4 om vad vi vill göra i framtiden. Hur ser vår framtid ut om fem år med fokus på kursen
Passion
Tradition
Lokalt
Hantverk
Tess fokuserar på örtodling, surdegsbak och konserverad mat. Mattias på tunnbröd och getkorv.
Länk till foodmaker har du här https://cmeducations.se/utbildningar/program/mathantverkare
Rönnbär
Vi har skördat rönnbär och berättar om planerna för det.
Odla för att skörda frö är otroligt viktigt. Och ekonomiskt.
Odlingsplaner för nästa år
Mattias planer är Blommor, lin, råg, vete, korn, potatis, potatislök, lök, baljväxter
Bygga köksträdgård, kikärtor
Tess planerar bland annat att odla rödbeta, palsternacka, rot persilja. Mexikansk chili
Vinterbona av växthus och bäddar
Mattias älskar restaurangens fefferoni
Golden greek eller lombardo är rätt frukt, men inläggningsvätskan?
Tydligen skall det vara vitvinsvinäger i. Den speciella, Acentino, som finns på lidl är bäst.
https://m.facebook.com/groups/1890256877918565/permalink/3597281307216105/
2 dl vitvinsvinäger
1 dl olja
1/2 dl vatten
Vitlök
Citronpeppar
Svartpeppar
Salladskrydda
Franska örter (eller rosmarin/timjan)
Salt
Småbrukarpoddens snackgrupp på facebook är lanserad. Du hittarden på https://bit.ly/m/lilltorp
Bjud in de som du tycker borde lyssna och prata!
Småbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.
Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.
Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare 🙂