Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Det närmar sig

Det närmar sig

Än bor vi inte på torpet, men snart. Nu är det bara veckor kvar.
Vi hoppades att tre stora flyttlass upp till Lilltorp skulle räcka men det gick inte. Det blir ett fjärde lass. I och med att bilen körde fast i tjällossningen sist, så kunde vi inte lasta ur vår sista och största soffdel. Den fick stanna kvar i bilen och följa med ner till Stockholm igen.
Den delen är 2.5-3 m lång och för att den ska få plats måste vi hyra största bilen igen.

Nästa gång hoppas vi på att inte sjunka ner i vägen.

Vi kommer dock inte behöva köra en lika full bil, så lastning och lossning blir enklare. Det som är kvar är soffan, en stor spegel, alla Fisens möbler inklusive hennes säng. Flyttkartonger med det som är kvar hemma, men mycket är redan på plats så det blir inga mängder med kartonger. Vår stora tv ska med. Den är stor men ändå ganska enkel att bära.
Sen har vi en madrass som är 90x200x22 cm, som ska med.

Den största och svåraste saken av alla är resårmadrassen som hör till min och Makens säng. Den är 210×220 och väger säkert ett ton. Dessutom får den inte vikas och det finns ingenstans att hålla i den. Den ska till tippen är det tänkt, men oavsett kommer den bli ett projekt i sig. Vi fick in den i huset för många år sedan genom att hissa upp den till balkongen. Ner är det kanske enklare. Och ska den till tippen kan vi i alla fall vika den.

Mycket mer än så är det inte.

I huset i Västerhaninge är det inte mycket kvar att göra. Lite småpyssel. En dörr behöver bytas ut, tyvärr är den slut hos leverantör så vi hoppas att den kommer in snabbt nu. Några lampor ska skruvas ner. Jag tänker bjuda över de som ska flytta hit någon dag med så de kan godkänna det som ev lämnas.

Flyttstädning är också bokat, vilket är skönt.

Nu är det dax att säga upp lite avtal, typ, elavtal och försäkring. Jag tror inte att vi har så mycket mer som ska avslutas.

Flytten närmar sig. Det känns fantastiskt

Mindre fantastiskt är att de tidigare ägarna lämnat kvar sina sopor. Det stör mig verkligen att de inte ens slängt sina egna sopor. Bland annat ligger det en gammal spis kvar utanför huset. Jag behöver hitta någon att hyra eller låna en släpkärra från för att frakta bort den, eftersom jag inte har någon egen och spisen går inte in i min pyttebil.
Jag hade aldrig lämnat mitt skräp för någon annan att ta rätt på. Vilken trevlig inflyttningspresent liksom.

Trots det så längtar jag till Lilltorp. Vilket äventyr det ska bli!

Maken har bokat våra första djur. Två minigrisar.
Har ni några önskemål om vad de ska heta?
Ge oss lite bra förslag nu.

Glad valborg önskar jag er alla.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *