Filosofering om självförsörjning

Idag pratar vi självförsörjning och hur vi ser på det. Tess vill inte sätta etiketter på saker men Mattias gillar det.

Exemplet handlar om ägg. Låt oss säga att du köper 24 ägg i veckan i normalfallet. Sedan skaffar du höns.
Hönsen ger 6 ägg per dag så nu behöver du inte köpa ägg. Är du självförsörjande då?
Men hönsen behöver ju mat. Om du behöver köpa mat till hönsen, är du självförsörjande då?
Är det först när du kan använda din skörd som utsäde så att du år på år kan skörda så du kan fodra hönsen så att de lägger ägg så du slipper köpa ägg i butiken?

Sedan pratar vi om odlingar och funderar på vad vi skall göra som 1 års jubileum. Mattias gör det i alla fall. Tess konstaterar krasst att det frågade Mattias i förra avsnittet med. 

Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på Spotify, i Apple Podcast eller överallt annars där du hittar poddar.

Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!

Småbrukarpodden

Mattias
Mitt i omställningen från löneslav till självförsörjande småbrukare med fokus på hantverksmässiga metoder Redigerar podden. skriver på http://madprepper.nu (prepping/förberedelse) http://skitjakt.nu (jakt och vapenlagstiftning) http://mattiashandley.se (mina tankar. Här kommer jag skriva om mina tankar och ideer vad gäller småbruk, lantbruk, skogsbruk och jordbruk. Drömmer om: att köra med oxar på gården