Frysta äggulor

Idag har jag smakat på något jag aldrig ätit förut

edf

Nämligen frysta äggulor. Eller rättare sagt ägg som frysts ner (de spricker i skalet) och fått tina långsamt i kylen.

Äggvitan rinner av när den tinar men äggulan förblir hård, nästan fettigt smetig. Som du ser på bilden så har vi soja till. Riktigt gott blir det med lite charlottenlök och olivolja ringlade över.

Servera det som en amouse bouche eller förrätt.

Mattias
Mitt i omställningen från löneslav till självförsörjande småbrukare med fokus på hantverksmässiga metoder Redigerar podden. skriver på http://madprepper.nu (prepping/förberedelse) http://skitjakt.nu (jakt och vapenlagstiftning) http://mattiashandley.se (mina tankar. Här kommer jag skriva om mina tankar och ideer vad gäller småbruk, lantbruk, skogsbruk och jordbruk. Drömmer om: att köra med oxar på gården