Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Tredje vändan är bokad

Tredje vändan är bokad

Nu har vi bokat bilen för att köra upp saker en tredje gång. Jag hade från början tänkt att det skulle bli sista vändan med, men jag började räkna lite på hur lång tid allt tar och insåg att det skulle bli sjukt stressigt.

Nu tredje vändan så är planen att vi kör upp i stort sett allt stort, tungt och otympligt. Det innebär 3 sängbottnar, en stor sänggavel, en stor soffa med två divaner, en sittpuff som även är en säng, köksbord med 3 stolar, en stor frys MED innehåll, en utesoffa, en duschkabin (i paket), en jättestor spegel, diverse mindre möbler som sminkbord, skohyllor, badrumsskåp, och övrigt som 17.8 kg sättlök, 16 kg sättpotatis, flyttkartonger, vinterdäck, cykel.

Bilen kommer ta lång tid att packa och det kommer vara knepigt att både lasta och lossa. Så den här gången har vi bilen i 2 dygn istället för ett. Det gör att vi inte behöver stressa och vi hinner sova en stund också.
Tänk att vi ska stanna kvar i torpet för första gången. Bo en liten stund.
WOW!

Annat som är bokat är en vedspis i Falun (tror jag) som vi behöver hämta och två minigrisar. Maken har bokat, så jag har inte superkoll, men minigrisar brukar vara asiatiska hängbukssvin. De blir ca 90 kg som vuxna så de är bara mini om man jämför dem med ”vanliga” grisar. När vi ska hämta detta är fortfarande lite oklart.

Jag kan inte förstå att jag ska flytta till landet. Till skogen.
Jag är ju född i USA men flyttade som liten till Helsingfors. Där bodde vi ju typ mitt i smeten. Sen hamnade jag i Sverige, i Danderyd, en kvart-tjugo minuter från stan. Jag har bott i Sollentuna, Husby och nu i västerhaninge. Aldrig mer än 30 minuter från storstaden. Jag har bott i Malmö också, mitt i Malmö.

Jag är en asfaltstjej. Har inte haft något landställe, aldrig bott i fristående hus. Jag bodde på en bondgård för första gången förra sommaren. Det känns så otroligt rätt trots allt, roligt, spännande men samtidigt ledsamt att lämna. Jag är så dålig på att lämna.

Jag har fullt upp med packning och planering men vad gör ni? Lever ni som vanligt? Det är så svårt att veta när man inte träffar folk längre. #corona
I mitt radhusområde känns det som vanligt. Idag, när solen sken riktigt varmt för första gången i år, var alla barn ute och lekte. Jag såg ingen som tänkte på avstånd. Det är så härligt att se hur folk ploppar fram, sitter ute, solar, läser en bok. Folk man knappt sett under vintern.
Jag tänker att det kommer jag inte se lika mycket av när jag bor längre från mina grannar.

Till och med i Ramsele skulle det vara soligt och varmt. Runt 14 grader sa prognosen för idag. 8 grader säger prognosen för de dagar vi kommer vara uppe, men det är fortfarande minusgrader på nätterna.

Att köra dit tar 6 h 50 minuter utan stopp hemifrån mig. Vi brukar köra med 1 stopp, för att tanka i höjd med Sundsvall. För att slippa stanna så packar jag alltid med mig mat. Vi är två som kan turas om att köra, vilket är skönt, så den som inte kör kan passa upp lite på den som kör.

Standardpackningen för en resa ( fram och tillbaka) är:

 • 6 färdigbredda frallor med ost och skinka
 • Så många varmkorvar som får plats i mat-thermosen (typ 12 st)
 • Ett paket korvbröd (16-p)
 • En tång att ta korven med
 • Ketchup, senap
 • Varsin thermosmugg med kaffe (5 dl)
 • En thermos med kokande vatten (1 l)
 • Snabbkaffe i portionspåsar.
 • Ev. Frukt
 • Godis
 • 3 st 1.5 l vattenflaskor eller många små.
 • Ibland en påse chips, ibland några risifrutti

Det här brukar räcka för resan upp och ner igen. Ibland köper vi lite kaffe när vi tankar.
Det blir billigare så här, jämfört med att stanna och äta längs vägen. Det tar ju tid också att stanna och äta ,och den tiden brukar vi inte ha. Sen kör vi oftast ena resan mitt i natten och då är det inte mycket öppet utanför Stockholm. Vad bortskämda vi är med dygnet runt öppna snabbmatsställen.

Jag brukar packa med någon enkel virkning men annars sover jag gärna om jag kan, när jag inte kör. Maken brukar lyssna på poddar om jag sover, sova om jag kör, eller spela nåt mobilspel.

I en sån stor lastbil som vi hyr finns det plats för föraren och 2 passagerare. Jag brukar packa all vår mat i en stor korg som ställs mellan oss. På så sätt är det enkelt att nå även för den som kör. En kudde och en filt är jätteskönt att ha med för den som inte kör. Laddare är också ett tips. Den bilen vi brukar hyra visade sig enbart ha USB-c uttag vilket jag inte har sett tidigare i en bil. Så jag behöver en USB-c till USB-c sladd för att kunna ladda mobilen. I vanliga fall har man kanske usb-a eller en ciggdutt med USB-a. Men i den här bilen finns inte ett cigguttag. Nu har jag en sån sladd jag behöver, men första resan kunde vi inte ladda för vi hade fel sladd med oss.

Nä, dax att fortsätta packa kartongerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *