Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Det finns alltid en anledning att köpa en …. till

Det finns alltid en anledning att köpa en …. till

Oavsett om det är garn eller knivar så finns det alltid en anledning att köpa en till. Tress tipsar om att elkniv är bra när fårens klövar skall verkas. Mattias blir glad att han får köpa en till kniv.

Frågan är om Tess berättar det här för att Mattias skall köpa en ny kniv så att hon kan köpa fler garnnystan?

Smartskallen Niklas säger att ”det tar fem minuter att planera en livstid”. Han har väldigt rätt i det.
Vi skall börja odla på en liten plätt på hans mark och vi diskuterade hur vi skall bryta vallen. Först pratade vi om jordfräs, men ytan är så liten att det går ju att gräva.
Då kom Mattias på att gris är ett bra sätt att bryta vall. Så innan grisen får bryta vallen så går fåren där för gödsling och biomassa. Efter det att grisen vänt runt jorden, ätit rotogräs och gödslat ytterligare så får hönsen komma in och riva i jorden och gödsla ytterligare 
 
Vindskyddet till fåren duger ju inte till en gris, så Mattias snickrar ett vindskydd i trä (enligt Tess 2tum tio) med plåttak istället.
Det som tog några sekunder att säga har tagit tid att genomföra. Det blir ofta så – uppgiften sväller exponentiellt.
Vindskyddet är en pickel i sig, det skall vara modulärt och flyttbart för en person, men det skall inte skruvas för det skall monteras ner och flyttas ungefär en gång i månaden. Sedan skall det hålla för våra stormvindar.

Skelettjord är något nytt för både Tess och Mattias, vet du vad det är? Det är i vilket fall som helst inget som kommer komma in på gården. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *