Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Föreningar, intensivbete och besök

Föreningar, intensivbete och besök

Kan vi prata om det där med föreningar? Det finns föreningar till allt inom småbruket. Det är för traktorn och fröer och djuren och…. Ja allt och lite till. Det blir en rejäl kostnad varje år. Vårt tips på hur du skall tänka har du i podden.

Vi tror på intensivbete och praktiserar det med våra djur. Nackdelen är att det är svårt att benämna en hage eller ett hägn när alla djuren varit där. Det blir lite utmanande att veta vilket djur som går var och var de skall härnäst, speciellt för Tess som inte alltid är helt uppdaterad på var djuren är.

Inom kort får vi finbesök på gården. Det är studenter från Västerbottens folkhögskola och utbildingen prepping och överlevnadsteknik
Så här beskriver de utbildningen
Vår prepperutbildning är inriktad på självhushållning och att leva som förr med hjälp av ny teknik. Utbildningen är för dig som eftersträvar minskad sårbarhet, ökad självförsörjning, mer autonomi, ökad hållbarhet samt meningsfullhet.

Det skall bli riktigt intressant. Dels kommer vi visa gården och låta dem prova på säsongens gårdssysslor men också prata prepping (Mattias föredrar benämningen Förberedd) och massa annat. Coronasäkert så klart. Det kommer komma en hel del material på instagram samt facebook i samband med besöket. Dessutom kommer vi spela in poddavsnitt med studenterna.

Vet inte om ni vet det men Mattias har under flera år drivit en av Sveriges största preppersiter –  MadPrepper samt hållt föredrag, kurser och utbildningar.

Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på Spotify, i Apple Podcast eller överallt annars där du hittar poddar.

Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!

Småbrukarpodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *