Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Krisodling och Tess insamling för en sjuk vän

Krisodling och Tess insamling för en sjuk vän

Facebookstrul
Vi börjar väl med det tråkiga. Vi harblivit av med en hel del material på facebook. Lång story kort, Mattias konto har blivit inaktiverat och i och med det har allt innehåll han någonsin lagt upp på FB försvunnit.
Eftersom det är Mattias som postat det mesta innehållet på vår FB sida Småbrukarna på Lilltorp så är det mesta helt enkelt borta.

Roligare är krisodlingen och de amerikanska Victory Gardens som vi pratar om, och Statens Livsmedelskommissions odlingsråd – bägge från 1940talet. Här är en dokumentärfilm från USA från den tiden The Gardens of Victory. Propaganda at its best!

Därifrån kliver vi vidare till det Svenska initiativet från samma tid. Kortfattad vägledning i köksväxtodling Statens livsmedelskommission från 1943 beskriver lämpliga grödor, växtföljd och ritningar för hur du skall bygga upp din trädgård. Allt dessutom undersökt för svealand, götaland och norrland.

Mattias släpper sin intelista när det kommer till odling.
Gör någon reklam för varan, behöver du den verkligen? är en frågeställning av flera. Optinojja inte är en annan.

Tess berättar om insamlingen för sin sjuka vän. Vi kommer köra en preroll (reklamsnutt på Svenska) för den fram tills dess att insamlingen är avslutad. Det du kan göra är att dela insamlingen i dina sociala kanaler. Vill du donera är det ju självfallet välkommet med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *