Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Mattias är allergisk mot (en) öl

Mattias är allergisk mot (en) öl

Idag pratar vi om:
Julkappar, på lilltorp.nu hittar du massor av bra julklappar. Vill du stötta oss kan du bli lilltorpkompis eller adoptera ett djur. Dessutom stödjer du vårt arbete för att bevara utrotningshotade djur.

Mattias är allergisk mot (en) öl! Tragiskt men sant. Det är något i Rodenbach Grand Cru Evolved som han inte tål.

Snöat har det gjort hela natten. Det har kommit nästan 30 cm på ett dygn så nu är det vitt och ljust överallt. Tyvärr skall det bli plusgrader och regn inom kort.

LIAn som Tess och Mattias skall påbörja innebär tunnbröd och korv (för Mattias), framför allt getkorv. Tess ser fram emot charkverkstaden så hon kan bli av med lite grisdetaljer ur frysen. Mattias fokuserar mer på tunnbröden. 

Tess gjorde kycklingfärs på 3 kg bröstfile och 350g försvann! Så mycket vatten var det i köpekycklingen.

Mattias stör sig på folks ovilja att betala för bra mat. I en grupp så är det en som postar att hon är stolt över att köpt bra gårdskött (fläsk) för 175kr kilot. Andra postar om att det är för dyrt, skulle aldrig köpa för det priset, skulle inte ens betala det för entrecote etc. 
När han postade att det är värt varje krona och vikten av sitt stötta våra bönder fick Mattias till svar att alla minsann inte har råd att köpa.

Är det svårt att köpa köttlåda? 
Det är en viss tröskel att köpa 10 alternativt 20 kilo kött. Det är mycket pengar, det tar plats och så vidare. Vi diskuterar relationsmatoch hur vi gått till att uteslutande köpa köttlådor från bönder vi känner.

Småbrukarpoddens snackgrupp på facebook är lanserad. Du hittarden på https://bit.ly/m/lilltorp

Bjud in de som du tycker borde lyssna och prata!

Småbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *