Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Nybyggarveckan och hur det var att flytta från barnen

Nybyggarveckan och hur det var att flytta från barnen

Från ingenstans kom det en rejäl köldsmocka. Det blev minus 22 grader bara överen natt. Dagarna innan kom det 20 cm snö dessutom. Stort tack till grannen Jonny som röjde undan snön.

Vi har nu genomfört Nybyggarveckan i samråd med Storumans Folkhögskola och kursen Preppers och överlevnadsteknik.
Veckan blev som en vanlig dag på gården med att mata djur och göra sysslor, samt ett teoripass varje kväll där vi gick igenom nyttigheter för den som vill starta upp en egen gård.
Ämnena var vedhantering/skogsbruk i liten skala, odling, djurhållning/slakt samt erfarenheter som vi lärt oss.

Ämnena är stora och förtjänar kanske en vecka eller en månad styck, men vi krafsade på ytan och tittade  lite snabbt på det.

På det stora hela en riktigt kul vecka där även vi utmanades (utmaningar är till för att lösas) och fick ta del av deltagarnas tankar och ideer.
Nybyggarveckan är helt klart något vi kommer anordna fler gånger, både i samarbete med folkhögskolor men även i egen regi, för den som vill komma hit och bo en vecka med oss. Du kan läsa mer om det på  Bo och Leva på Lilltorp

Lyssnarfrågan:
Hur kändes det att flytta från era barn?

Det är alltid kul att få lyssnarfrågor och just denna fråga har vi fått på olika ställen ett par gånger så det är dags att besvara den.

Vi brukar skämtsamt säga att ”vi flyttade hemifrån”. Våra (vuxna) barn fick ungefär sex månader på sig. Endera skulle de hitta ett eget boende eller så fick de flytta till Lilltorp med oss.
Alla löste sitt boende.

Vi har fostrat starka individer med egen vilja och det var riktigt kul att se hur de löste situationen på egen hand.
Vi pratar mer om detta i avsnittet men det får ni lyssna på. På det stora hela så har vi mer kontakt med nära och kära idag (via telefon och videomöte) än vad vi hade förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *