Finsk brödost

  • 3 liter mjölk
  • 1 tsk ostlöpe
  • 1 tsk salt
Brödost som rinner av

Värm mjölken till 35 grader och tillsätt salt och ostlöpe.

När ostmassan är stel bryts den med en visp och läggs ut på ett omvänt grytlock.

Den skall av sig själv sjunka ihop till en platt kaka.

När vasslan efter några timmar runnit av ska osten gräddas på bägge sidor i en mycket het ugn.

Den får inte vara för länge i ugnen, för då blir kakan grädda inuti och seg och det är inte meningen.

Mattias
Mitt i omställningen från löneslav till självförsörjande småbrukare med fokus på hantverksmässiga metoder Redigerar podden. skriver på http://madprepper.nu (prepping/förberedelse) http://skitjakt.nu (jakt och vapenlagstiftning) http://mattiashandley.se (mina tankar. Här kommer jag skriva om mina tankar och ideer vad gäller småbruk, lantbruk, skogsbruk och jordbruk. Drömmer om: att köra med oxar på gården