Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Småbrukarpodden del 2 – A tale from the woods

Småbrukarpodden del 2 – A tale from the woods

I dagens avsnitt av Småbrukarpodden pratar vi om A tale from the woods som är en inspirerande och intressant dokumentär med positiv ton. Det är en liten produktion men med kompetenta människor, intressanta ideer, stabil forskning och personliga reflektioner.

Mattias Olsson har hittat ett bra tempo där du hinner reflektera kring det som sägs och det upplevs inte påträngande samtidigt som storyn hela tiden förs framåt.

Trailern för A tale from the woods har du här:

I transparensens namn så har jag (Mattias) en mancrush på Mikael Karlsson.

Hans bok ”Konsten att hugga träd och ha skogen kvar ” är ett utmärkt exempel på att skogsbruk inte behöver vara kalhyggen.

Den visar också på att död ved lever och att en levande skog men artmångfald är oerhört mycket mer värdefull för plånboken, för växter, för träd, för djur.

Kort sagt – köp den, läs den!

Dokumentären A Tale from the woods är dokumentärfilmaren Mattias Olssons skapelse, som eggats av frustration och irritation av den Svenska skogsindustrins reklamfilmer. Mattias har skrivit (och filmat) om det

Saker vi pratar om i avsnittet är:
https://www.icos-sweden.se/
ICOS – Integrated Carbon Observation System – is a European research infrastructure to quantify and understand the greenhouse gas balance of the European continent and of adjacent regions.

https://www.ecoforestryfoundation.se/
Ecoforestry foundation

Symphony of the soil is a 104-minute documentary feature film that explores the complexity and mystery of soil. Filmed on four continents and sharing the voices of some of the world’s most esteemed soil scientists, farmers and activists, the film portrays soil as a protagonist of our planetary story

Och mycket annat.

Vi är mitt i omställingen från löneliv till småbrukarliv. Vi går från konsumtion till produktion. Vi har varit tärande men tänker försöka vara närande. Lösningen heter småbruk. Vårt mål är att bli så självförsörjande som möjligt och helst med hantverksmässiga metoder.

Mattias april 2020

Podcasten hittar du överallt där poddar finns eller på Småbrukarpodden. Du kan också läsa mer på Småbrukarsiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *