Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Snö, konsumtion och vackra vyer

Snö, konsumtion och vackra vyer


Snö, konsumtion och vackra vyer

Snö, snö och åter snö
För första gången på 10 år utfärdade SMHI en klass3 varning. Kraftigt snöfall, starka vindar och drivbildning. Västernorrland levererar! Välkommen hit 🙂
Efter någon dag kom det en klass2 varning, kraftigt snöfall och starka vindar. Efter ytterligare någon dag var det dags för nästa… wait for it… Klass2 varning med snö och starka vindar.

Planen var att använda traktor och snöblad men när det är 75 cm snö på gården så kommer inte traktorn framåt. Dessutom så har vi fått isproppar i hydrauliken så planen att använda traktor fallerade. Så blir det med planer.

En plan är en plan tills den möter verkligheten. Då får du improvisera.

Så improvisationen blir att leta efter en snöslunga att låna eller om du har en maskin du vill bli av med? Tills dess blir det Mattias som får agera lösning. Ingen har dött av lite snöskottning, eller hur?

Konsumtion
Vi pratar en del om konsumtion och varför vi väljer att återbruka, renovera och lösa problem på andra sätt än att spendera pengar. Det går faktiskt, fast det är inte särskilt vanligt i Sverige idag.

Stockholm vs Västernorrland
Jämförelsen haltar, det är som att jämföra en get och ett får, eller en bil och en båt. Stockholm är en vacker stad på många sätt. Men vyerna och landskapen i Västernrrland är helt fantastiska.

Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på:
Spotify,
i Apple Podcast eller
överallt annars där du hittar poddar.

Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!

Småbrukarpodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *