Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Squash – vad kan vi göra med squash?

Squash – vad kan vi göra med squash?

1. Mattias reder ut (och virrar till) elpriserna
2. Torka grönsaker och kött, vad kostar det
3. Vilken tork skall vi köpa?
4. Squash Vad kan vi göra med squash?
5. Uppdatering kattlåda
6. Uppdatering hushållsekonomin

https://anneshus.wordpress.com/2012/09/13/zucchinifrossa/

Vad går det att görame squash?

  • ”Sylta”
  • Fermentera
  • Syra
  • Safta
  • Riv och torka.
  • Riv och frys.
  • Snålröra
  • Torka och mixa till mjöl
  • Bostongurka
  • Lagra i rumstemperatur
  • Ge bort!

Grovriver och fryser in i platta påsar, går på nån minut så allt blir tillvarataget utan stress med att tillaga osv. Sen tar jag upp den, fräser med lite vitlök tills allt är mjukt, häller på nån grädde och äter med ost till pasta.

River squash. Kramar ur en del av vätskan. Fryser i plastpåsar. Gott i alla grytor, soppor, pannkakssmet, bakning, mm
Skär i bitar tillsammans med tomater, kryddor, lök, mm. I ugnen tills det är lagom konsistens. Gör stora mängder så det finns i frysen att ta upp

Jag körde i mixer och frös i till kuber (isbitsform). Enkelt att sätta i såser, för jag tyckte det som jag rivit och fryst i plastpåsar var svåranvänt (för jag hade 3l påsar och inte små portionspåsar

Snålröra, Googla recept! Squash, tomater och lök, ugnsbakat i typ två timmar med lite salt, olja och vinäger. Mixas. ”Snål” för att man drygar ut de värdefulla tomaterna. Vi använder det istället för passerade tomater i pastasåser och annat, blir matigare och minst lika god.

Jag torkar mycket o mixar till mjöl. Perfekt till att fylla ut soppor, grytor, bröd, pannkaka

Syltad squash
2 kg squash
3 dl ättickssprit 12%
4½ dl vatten
1½ kg socker
1 citron
2-3 bitar ingefära
2 tsk mald ingefära
1 tsk atamon
Skala och klyv squashen på längden, ta bort kärnhuset med sked.
Skär ½ cm tjocka skivor
Koka upp vatten, ättika, socker och ingefärabitarna och lägg i squashen. Sjud i ca 10 min.
Ta upp squashen med hålslev och lägg bitarna i atamonsköljda burkar.
Borsta citronen, riv skalet och pressa juicen i lagen och lägg i den malda ingefäran. Koka ihop lagen i ca 20 min. Tillsätt atamon.
Låt lagen svalna och häll i burkarna.
Förvaras svalt.

Gör bostongurka: http://anaxskafferi.se/bostongurka-pa-squash/

Koka och pure'a m lite smör. Bästa pannkakorna! Har det istället för mjölk i receptet.
Ungarna kunde inte tro sina öron

Kanske viktigast av allt – ge bort. Har du överflöd så delar du med dig till dina grannar och vänner. Så gör en riktig småbrukare

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *