Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Vår syn på julen

Vår syn på julen

Det är ju jul snart. Julstressen lyser röd i stugan och paniken är på högsta nivå. Allt skall griljeras och skinkan skall tvättas – eller hur det nu var…

Vi pratar om vår syn på julen, som kanske inte helt oväntat är något annorlunda än många andras.

Våra bästa tips för en stressfri jul är:
1. Sluta stressa – julen återkommer samma tid med samma personer med samma ritualer varje år. Det är den enklaste högtiden att planera för. Lägg upp en realistisk plan med deadlines om vad som skall vara klart när. Följ planen och justera för avsteg som (alltid) uppstår när planen möter verkligheten.

2. Jaga inte perfektion – perfekt finns inte. Gör det du vill och har lust till. Sushi på julbordet? Varför inte! 

3. Ställ dig utanför konsumtionshetsen – julhandeln börjar snart med black friday / week / month och slutar med mellandagsrean. Allt går ut på att vi skall shoppa oss lyckliga istället för att arbeta bort det det som skaver – nämligen att tiden inte räcker till för livet.
Ju mer prylar vi köper desto mer måste vi arbeta och att arbeta kostar både pengar och tid. 
Fundera på det, hur mycket kostar det dig att arbeta?  

4. Tänk till om det klassiska julbordet. Vi väljer att inte äta ett ”klassiskt” julbord utan sprider ut det över flera dagar. Förvad är egentligen poängen med att stressa i köket med massor av olika rätter som folk inte orkar äta?
Vi lagar massa god mat, i år blir fokus sill och fiskrätter och äter många goda luncher och middagar istället föratt äta oss stoppmätta på en sittning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *