Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Varför köper ingen ekologiska mejeriprodukter?

Varför köper ingen ekologiska mejeriprodukter?

Vad var det nu ekologiskt var igen? Ja det är en bra fråga att ställa sig. Vi pratar om mjölken, matkronan och vad det betyder för konsumenten att något är ekologiskt när det kostar några kronor mer.

Black friday, reklamfusk och prishistorik
Fusket är utbrett med hittepå rabatter inför black week.  Mattias tips är att endera skriva upp pris eller att kolla prisjakts prishistorik. Bra för att se om företaget du tänker handla av försöker lura dig eller inte.

November och advent = advember eller novent? Novent är ju det som det kallas. Mattias förstår inte konceptet.

Kylan kom tidigt i år och första snön ligger kvar. Det är ovanligt men inte okänt. Men -28 i november är speciellt.

Killingen som bröt av hornet klarade sig tyvärr inte. Det är märkligt hur livsstilsprogrammen på TV aldrig visar hur mycket död det är kring småbruk och homesteadding.

Tess har köpt ny bil, med lyxfunktioner såsom yttertemperaturmätare och fungerande värme. Mattias inser att han vant sig med smörgåsjärnen i sätena på röda bilen.

Vad händer med ekobönderna? Eller varför köper inte konsumenter ekomjölk?

https://www.atl.nu/norrmejerier-halverar-ekomjolken
17 Nov 2022 — Volymen invägd ekomjölk har minskat, men Norrmejerier står fortfarande med ett överskott. Nu uppmanas ekobönder att gå över till konventionellt bruk

https://www.tn.se/article/26972/ekobonde-nu-ar-det-motigt/
16 mars 2023 – En del ställer om till konventionellt lantbruk – andra skär ner eller fortsätter trots motvind. Att konsumenter väljer bort ekomat i butikerna märks, tycker ekobonde Peter Nilsson. – Vi måste ut och förklara varför de ska köpa ekologiska produkter.

Vi pratar också om bondekronan eller bondens hundralapp som den också kallas. Matkronan: https://www.lrf.se/las-mer/matkronan/ 
Där kan du se hur mycket, eller hur lite, bonden faktiskt tjänar på varje krona som spenderas i butik. De goda nyheterna är att det gått upp sedan förra året. De dåliga nyheterna är att det halverats på 30 år.

Småbrukarpoddens snackgrupp på facebook är lanserad. Du hittarden på https://bit.ly/m/lilltorp

Bjud in de som du tycker borde lyssna och prata!

Småbrukarpoddens snackgrupp är lanserad (på facebook). Du hittar den direkt på https://www.facebook.com/groups/724343842855485 eller via Länk i bion.

Bli LilltorpKompis! Gillar du det vi gör? Stöd oss då gärna.
För bara 19 kr i månaden kan du bli LilltorpKompis och stötta oss.

Annars så uppskattar vi om du delar det här avsnittet i sociala medier. Eller om du tar en kompis telefon och subscribar oss i dennes podspelare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *