Hoppa till innehåll
Hem » Bloggen » Växthus, Ekobruk, Hamling och kyckling

Växthus, Ekobruk, Hamling och kyckling

Vi är nu äntligen inne i slutfasen av växthusmonterandet. För att summera det hela så är det bäst att läsa på innan du börjar montera växthuset.
Grohus själva hävdar att du kan montera det påen helg och att du kanske behöver ta hjälp av en vän för vissa moment. För vårt Grohus Tor 300 så tvivlar jag starkt på det – även om du har monterat ett eller två innan.

En stor hjälp i monterandet har varit FB gruppen Vi som har Tunnel/växthus från Grohus. Kolla igenom gruppen, kolla de monteringsfilmer som finns och gör din läxa innan du börjar. Snart är vårt växthus färdigmonterat.

Tess har börjat på utbildningen Ekobruk. Så här skriver Hola själva om kursen Ekobruk:
En bred kurs för dig som strävar efter självhushållning – eller kanske tillsammanshushållning – och vill kunna leva och må bra med mindre lönearbete.

Låter helt rätt. En kul sak i sammanhanget är att Mattias var kontakt med Emma på Uppströms Gård för nästan ett år sedan. Nu visade det sig att Emma är kursansvarig för Ekobruk och Mattias såg naturligtvis till att ha fick följa med på gårdsvandringen på Uppströms gård.

Som det verkar just nu finns det platser kvar på utbildningen. Skynda dig att söka så kan du också gå Ekobruk!

Mattias har tagit kontakt med Länsstyrelsen Västernorrland för att anordna en workshop i hamling och lövtäkt. Tanken är att samla några intresserade på Lilltorp och tillsammans gå igenom hamling och lövtäkt – både teoretiskt men framförallt praktiskt.

Sist – och faktiskt minst – har vi senaste tillskotten på gården. Lillpipen som du kan se här. Det har hönan skött bra, helt själv

Podden finns där du hittar poddar i vanliga fall, dvs på Spotify, i Apple Podcast eller överallt annars där du hittar poddar.

Eller så söker du på Småbrukarpodden i din poddspelare. Prenumererar du kan du också kommentera avsnitten och ge oss betyg – förutom att du aldrig missar ett avsnitt. Lägg in oss i din poddspelare!

Småbrukarpodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *